Om Loppet

Måndag den 6 Juni 2017 Klockan 10:00 smäller startskottet för årets utmaning.

Du kommer uppleva öppet ”hav”, smala passager, lera och ett flertal klassiska militära platser kommer att passeras. Under Race for heroes är Start, Växling och Målgång på samma plats vilket bäddar för enkel logistik för de tävlande. Tävlingen består av att ta sig runt en förutbestämd markerad bana. Sträckorna kommer att vara Kajak, MTB och Löpning med en vinnartid tid runt 4 timmar. Nytt för i år är att vi startar en ny instegsklass med halva bansträckningen under namnet Hero sprint, för att hedra våra veteraner.
Tävlingen är öppen för både elit och motionärer. Maxtiden för att slutföra loppet är 8 timmar och elektronisk tidtagning gör det möjligt att följa samtliga deltagare.

För detaljerad tävlingsinformation, ladda ner PM som  pdf här: PM 2017

”Stora äventyret till den lilla arenan!”

Stridshinderbana!

Ta dig an en utmaning som både är tuff och upplevelserik. Under den 19km långa löpningen passeras många utmanande hinder.

Bansträckning

 

Den uppskattade bansträckningen från 2016 blir nu ännu bättre. Flera spännande förändringen är nu under arbete och naturligtvis ännu fler fina stigar vilket kommer göra cykel sträckan spännande och mer varierande.

Den snabba terrängen bjuder inte på några stora uppförsbackar men låt er inte lurats då tekniska stigar utmanande vågor och hinder lätt kan suga musten ur kroppen!

PM, logistik finns att laddas ner som pdf här

För GPS filer över sträckningen se länkar nedan.

Kajak     Cykel     Löpning

ANMÄL DIG HÄR!

Anmäl dig nu till tävlingen den 6 juni, 2017 för att tackla en riktig utmaning, snabbt och högintensivt i historiska miljöer

Frågor och svar

Vilka krav ställs på cykel och kajak?

Vi rekommenderar MTB då underlaget varierar men det är valfritt att använda vilken cykel man vill. Kajakvalet är fritt men begränsat till enmanskajak eller surfski med undantag Hero sprint klassen. Då det kan förekomma vågor vid hård vind, rekommenderas en som du klarar av i lite hårdare förhållanden.

Behöver jag ha en assistent på tävligen?

Nej. Växlingsplatsen mellan grenarna ligger på samma ställe som start och målområdet så du klarar lätt av att lösa logistiken själv.

Hur lång tid innan kommer kartorna ut?

Vi kommer att publicera banan på hemsidan cirka två veckor innan. Banan kommer att vara snitslad tävlingsdagen. Vi ber alla som vill testa banan innan att noggrant respektera Kråks skjutfält avspärrningar, dessa finns vid respektive bilinfart till övningsområdet och ej på de cykelinfarter vi använder oss av. Förenklat så är bilinfarterna avspärrade med bom för att markera att skjutning pågår. Tävlingsdagen är skjutfältet helt öppet för besökare och tävlanden.

Kommer det att finnas vätskestationer längs med banan?

För att alla skall tävla på så lika villkor som möjligt ska de tävlande vara självförsörjande under tävlingen, dvs. inga vätskestationer eller langning är tillåtet.

Finns det toalett och omklädningsrum i närheten av TC?

Det finns toaletter och omklädningsrum i anslutning till TC området.

Vilken form av boende finns det i Karlsborg

Det finns flera slags boende i Karlsborg. Nedan är några förslag.

Kommer det finnas möjlighet att köpa mat eller fika i närheten av TC?

Vid målgång kommer vi att erbjuda någon slags lättare mat, smörgås eller pasta sallad med enklare dryck. Dagen till ära så firar vi Nationaldagen med en marknad. På området finns ett antal näringsidkare som säljer mat. Molidens idrottsanläggning där ombyte och dusch sker har även en kiosk.

Är det en bra tävling om jag ska testa på Multisport för första gången?

Ja! Men räknar med att banan kommer vara tuff, men ej omöjlig för den ovane multisportaren. Ett annat alternativ är att prova våran instegsklass Heroes, med halva bansträckningen.

Jag kommer att ha med mig min familj, vad finns det för aktiviteter för deras del?

Kommunen och Försvarsmakten genomför Nationaldagsfirande med ca. 10 000 besökare med marknad, enklare förevisningar och uppträdande samt musik i olika former. Så det finns mycket att se på för familj och närstående denna dag.

När är sista anmälningsdag?

Efteranmälan fram till 3 Juni, sker via mail till

Om jag är Försvarsmaktsanställd och vill anmäla mig?

Anmälan sker enligt central inbjudan som är utskickat till lokal idrottsavdelning på respektive förbanden. Inbjudan finns även i systemet Vidar FMM; Multisport 2017

När kommer kartor ut?

Kartor kommer att läggas ut på vår hemsida för nerladdning, banan är snitslad och ingen orientering krävs.